home nieuws overons gastenboek links contact
Vind ons leuk op facebook
reuen
teven
jeugd
puppies
informatie
fotos
nakomelingen
memories
 
 
Over ons

 
 
Een klein stukje over ons, hoe het begon en waarom de honden zo belangrijk in ons leven zijn : In 1985 kreeg ik van mijn ouders mijn eerste hond een mechelse Herder genaamd Asta, zij mocht 17 jaar worden.

Toen Eddy en ik gingen samen wonen bleef zij thuis bij mijn ouders, maar zowel Ed als ik miste toch wat en na beraad met onze toenmalige dierenarts kwam Wendy in ons leven, onze eerste zwarte labrador in 1990. Ik begon fanatiek aan jachttraining al gauw kwam onze tweede lab Gizmo, de derde Sunny en als vierde Aranka in ons leven….helaas bleken de eerste 3 niet geschikt om te fokken, maar werd onze droom wel verwezenlijkt door Aranka en mocht ze in 1998 haar eerste nestje krijgen.

Ook kwam in 1998 onze eerste newfoundlander in ons leven, in totaal hebben wij drie newfoundlanders gehad, helaas nu niet meer.

Uit de combinatie Aranka maal Rocheby Royal Marine hielden we natuurlijk een mooie dochter van genaamd Andjoy.
 
  Andjoy heeft onze kennel op de kaart gezet zij heeft 22 shows gelopen en is altijd geplaats geweest. Zelf mocht ze als eerste labrador de titel veteranen kampioen aan nemen. Ook haar kinderen deden het super op de shows . Eén van haar dochters, Iris hebben we geëxporteerd naar Canada, en mocht op de grootste show in Amerika de Potomac eerste worden in Novice Class Chocolate, hoe trots kun je dan zijn.

In 2000 zijn we verhuisd naar Drenthe om daar verder onze droom te verwezenlijken, al gauw kwam toen Peewee Penny en onze eerste import reu Flash in ons leven. Sindsdien hebben we altijd rond de 15 honden gehad soms iets meer soms iets minder. In 2008 hebben wij meerdere honden gekocht om weer nieuw bloed in onze kennel te krijgen, iets wat wij heel belangrijk vinden en zo kwamen Ozzie en Jack uit het buitenland om onze toekomst met de honden weer uit te breiden.

Ik kreeg een mooie baan in de dierentuin en heb daar 5 jaar met heel veel plezier gewerkt. Het fijne was werken met zoveel dierenvrienden dus als ik naar huis moest voor de honden werd dit ten alle tijden begrepen. Helaas kwam daar in 2010 een abrupt einde aan, en werd ik samen met 140 anderen ontslagen ivm de crisis.
 
 


Wij fokken af en toe een nestje pups. Mijn motto in fokken is gezondheid , karakter en uiterlijke schoon zijn de belangrijkste dingen. Maar liever iets minder mooi met een super karakter dan mooier met een minder karakter. Maar gezondheid staat stipt op nummer 1. Ik fok alleen maar met honden die getest zijn op heupen, ellebogen,ogen optigen EIC, RD OSD, Myopathie en sinds kort ook HNPK en SD2.
 
  Langzamerhand zijn we ook al onze teven aan het testen, zodat onze keuze niet zo beperkt wordt met fokken, daar helaas maar weinig mensen overal nog op testen.

In 2013 hebben wij weer een herstart van onze kennel gemaakt door middel van 3 jonge teven aan te houden. Ik hoop dan ook in 2014 weer volop te
gaan showen en te genieten van de honden.Het belangrijkste in onze ogen is genieten van je honden en alles wat daar bij komt. Ons gehele leven bestaat uit en voor de honden.

Eddy en Saskia
 
     
 
  adres