home nieuws overons gastenboek links contact
Vind ons leuk op facebook
reuen
teven
jeugd
puppies
informatie
fotos
nakomelingen
memories
 
 
Nieuws
   
   
 

 

 

Alle pups zijn naar hun nieuwe baasjes, wij wensen ze heel veel geluk toe.

 

Met heel veel verdriet en pijn in ons hart hebben wij op 24 November afscheid moeten nemen van onze dierbare Indy (Dutchlab's Liberty's Tiroler Girl)

op leeftijd van 13 jaar en 7 maanden. Ze was de dochter van onze Penny en leefde tot voor ander half jaar geleden
bij mijn zus en mijn moeder, na het overlijden van me moeder is ze bij ons terug gekomen, aangezien ze anders te lang alleen moest zitten, als mijn zus aan het werk was.
Indy was moeder van 4 prachtige nesten en heeft geweldige kinderen voortgebracht onze Spook is daar 1 van, in haar 4 nesten heeft ze nooit problemen voortgebracht (iets waar menig fokker jaloers op kan zijn) wij zijn dankbaar
voor de mooie jaren en de liefde die onze Indy ons gegeven heeft. En toch was totaal onverwacht het afscheid daar, een luchtweg infectie zorgde ervoor dat ze langzaam aan het stikken was....en als eigenaar moet je dan de
juiste beslissing maken, hoe moeilijk ook. Indy word ontzettend gemist en vooral ook het feit dat door dat mensen niet eerlijk zijn, ik deze lijn kwijt ben. Maar gelukkig zijn er van Spook aantal dochter en kleinkinderen in de fok, als we het verlies om Indy verwerkt hebben, zullen we de lijn vast wel weer terug kopen. Dit betekend niet dat de strijd die we strijden om dat men afspraken niet nakomt zullen laten. Maar eerst het ontzettende
verlies verwerken van de inpakt van het overlijden van onze dierbare Indy....

Indy waar je ook bent je bent zeer zeker bij mama samen, we zullen je nooit vergeten, hoe sterke en onzettend trouwe dame je ook was, je leeft voor in ons hart, en ooit zullen we weer samen zijn, luf you rust zacht....

 

Op 5 oktober is Syta mama geworden van 6 prachtige pups !! Meer info op onze facebook pagina,

Ook heeft onze jongste telg Bep, haar eerste show debuut gemaakt en werd ze 2 veel belovend,

We hebben meerdere shows gelopen met onze knappe lieve gezonde Java ze is gerontgend en heeft HD A Ed 0-0 ogen vrij, ze heeft meerdere uitmuntends behaald en we zijn volop ook bezig met jachttraining.

Eind van de zomer is de planning om een donker geel nestje te fokken met Syta.

 

Er zijn omtrent de ECVO (oog raporten) nieuwe regels, voorheen moesten de oogartsen de puntjes en stipjes aanduiden op de note, nu moeten ze het aanduiden op het vakje en daar dan de noemer gering of aanwezig op behept bij melden. De labradors moeten vrij zijn van 2 soorten cateract (congenitaal en niet congenitaal ) entropion en ectropion RD en retinadysplasie en PRA. Zelf cholostrol crystallen worden nu aangevinkt. En nu is het nog aan de rasverengingen om het fokbeleid daar op aan te passen, voorheen moesten de ogen vrij zijn van 17 erfelijke aandoeningen. De officiele papieren van het ECVO bestuur zijn in mijn bezit die ze vorig jaar in 2016 naar alle rasverenigen gestuurd hebben, helaas is daar niks mee gedaan, en dus aan de fokkers om daar zelf hun eigen fokbeleid aan te passen.

 

4-7-2017 Java haar ogen zijn vrij, en ook is ze gerontgend nu wachten op de officiele uitslagen.

Show nieuws Jack heeft op de avond show in Echt zijn laatste puntje behaald voor zijn veteranen kampioen !!

Show nieuws Java behaalde op de labrador dag te Bennekom een hele mooie uitmuntend.

Show nieuws Java kreeg in Oss een zeer goed en Jack plaatst met een uitmuntend, daarbij behaalde hij zijn tweede punt voor zijn veteranen titel !

De pups van Suus en Wiebe zijn geboren op 13-5-2017 Klik hier voor de foto's Er is nog beschikbaar 2 zwarte reutjes.

Pups

Suus is zwanger van Wiebe, we verwachten rond 15 mei pups, beide ouders hebben HD A ED 0-0 Ogen vrij optigen normal HNPK CNM RD OSD normal Suus is Eic drager en Wiebe Eic vrij, dit betekend dat er NOOIT lijders geboren zullen worden, ook is Suus vrij van sd2 en geheel getest op groep 8.

De pups zullen zwart en bruin worden.

Labramarine Java onze import dame uit Oekranie

 

Show uitslagen:

We hebben geprobeerd met Ozzie om zijn veteranen titel te behalen, helaas vind Ozzie het showen echt niet leuk, vandaar dat we er mee gestopt zijn, wel behaalde hij 2 x 2 uitmuntend in Brabant en Belgie en 2 x een zeer goed in Groningen en Hazerswoude.

Java (Labramarine Java) doet het zo geweldige onze jongste aanwinst en mocht mee showen, en kreeg 1 x zg en verder uitmuntend, en werd zelfs in Goes 2 x 2 de geplaatst in de jeugdklasse 1 x met zeer goed en 1 x met Uitmuntend.

Banjer mocht ook mee naar Hazerswoude en daar werd hij in de openklasse 3 de geplaatst met uitmuntend !!

Ook mocht ik Jack meenemen naar de show in Goes en daar veroverde hij zijn eerste veteranen punt op zaterdag en zondag kreeg hij 1 zeer goed.

Dan zijn we ook heerlijk aan het trainen met Snowy en Java voor de jacht trainingen, als Snowy wil doet ze het onwijs goed, ook Java is natuur talent.

 

Helaas heeft Syta geresorbeerd dus geen pups.

 

Gelukkig Nieuw Jaar en heel veel labrador gezondheid in 2017

Kerstshow Coco Loco X rated 2 uitmuntend, en Labramarine Java 2 veel belovend.

 

 

Dutchlab's Can You Feel It (Jackson) HD A norbergwaarde 40 ED 0-0 ogen vrij Vrij van EIC RD OSD SD2 CNM Optigen (zoon van Spook en Banjer) Co owned met Of Angelsfantasy.

 

 

Snowy is zwanger van Banjer rond 2 oktober verwachten we de pups.

 

 

19 september LKN Clubmatch Dutchlab's Rumor has it Uitmuntend, Dutchlab's Can you Feel it uitmuntend jeugdklasse en Banjer openklasse uitmuntend.

 

Kleine Clubmatch NLV Dutchlab's Rumor Has it 3 Uitmuntend.

 

29 mei de NLV kampioensclubmatch

Dutchlab's Can you Feel It 4 veel belovend ! Dutchlab's Akiak Uitmuntend en Banjer uitmuntend.

 

 

Aafje is zwanger van Ozzie kijk bij pups voor meer informatie.

 

 

 

1 mei BRC show Belgie Dutchlab's Can You Feel It 2 Veel belovend

En Dutchlab's Chinook 1 uitmuntend in de tussenklasse beide geshowd door Mariska de laat.

 

 

 

Aafje is loops geworden en gedekt door Ozzie

 

KC Waalwijk Snowy 1 Uitmuntend openklas en Pamela 1 Uitmuntend veteranenklas.

Eindhoven Banjer 1 zeer goed in de tussenklasse

Winner Banjer 4 Uitmuntend in de tussenklasse

 

4 December zijn de pups van Suus en Ozzie geboren, er zijn geen pups beschikbaar.

 

19 oktober Banjer 3 zeer goed op de Eurodogsshow in Belgie

6 Oktober is Suus gedekt door Ozzie.

 

4 oktober is Spook bevallen van 6 schitterende pups kijk op facebook pagina voor meer info.

 

 

Spook is zwanger van Banjer en we verwachten rond 9 oktober gele en zwarte pups.

 

 

op 19 september zijn we naar de LKN show te Epe geweest Zwelgje Dutchlab's Rumor Has it eigenaar T Vliet kreeg een mooie uitmuntend. En Dexter werd gehuldigd.

 

 

 

27-7-2015 zijn Lotus en Berend trotse ouders geworden van 9 pups. 6 gele reuen 2 zwarte reuen en 1 gele teef. kijk bij pups voor info.

 

 

19 en 20 en 21 Juli zijn we naar Luxemburg geweest, waar Dexter op de show in Metert zijn Benelux veteranen titel behaalde. Banjer kreeg een mooie uitmuntend in de jeugdklasse.

 

 

Even een tijdje geen update kunnen doen ivm computer problemen.

Lotus is zwanger van Berend we verwachten gele en zwarte pups eind juli 2015 !!

Op de Labradordag 2015 de kampioens clubmatch 2015 werd Dutchlab's Glitter in the Air BESTE REU !!!

Gefeliciteerd Ria super trots op jullie Dan werd onze Pamela Lilo's Tribute to Me een derde plaats met Uitmuntend in de veteranenklasse en als klap op de vuurpijl werd Banjer 3 uitmuntend in de jeugdklasse !!

En Sita Liberty Spirit'sweet red dream kreeg een mooie belovend in de puppyklasse. Ook waren er kinderen van Ozzie en Dexter die het super deden op deze show gefeliciteerd iedereen !!

Op 8 juni moesten we helaas afscheid nemen van onze Lilo (Dutchlab's Perfect Isn't Easy) op leeftijd van bijna 13 jaar.

En de laatste gezondheids uitslag van Banjer binnen HNPK Normal !! Ook heeft Banjer wat shows in Belgie gedaan in Ardooie kreeg hij een mooie 4 de plaatst op de BLRC in de jeugdklasse, in Lommel kreeg hij een mooie derde plaatst in de jeugdklasse shows geshowt door Mariska de laat.

   
  3 mei, zijn er 2 Dutchlabjes op de show in Belgie geweest Rose Dutchlab's Candy in the sun werd 4 de in de tussenklasse, en Dutchlab's Chinook werd 3 de baby klasse wij feliciteren de eigenaars met deze succesen !!
  Op 1 mei zijn de pups van Snowy en Poker geboren 9 pups, helaas hebben we 2 dagen na de geboorte een teefje moeten laten gaan, er zijn 3 teven en 5 reuen.
   
  Banjer zijn HD en ED uitslagen zijn terug lang op gewacht maar super resultaat HD A ED 0-0 ook zijn er boel gentesten gedaan kijk op zijn pagina voor alle resultaten.
   
  Snowy is zwanger van Seawind Polisch Poker we verwachten begin Mei 2015 gele pups.
  1 Maart CACIB show te Groningen Benelux show Dutchlab's Rumor Has it (Zwelgje) BESTE BABY VAN HET RAS. Penara American Rebel 2 Uitmuntend en Banjer een zeer goed,
   
  Uitslagen van Lotus of te wel Dutchlab's New Dawn terug CNM SD2 en RD OSD vrij
   
 
  Dutchlab's Candy In The Sun eigen F van der Linden (kennel Rooise Heikant) HD A ED 0-0 vrij van optigen EIC RD OSD CNM SD2
   
  Begin januari zouden alle pups naar hun nieuwe baasje gaan, tot die donderdag avond dat hier de telefoon ging. Ik heb in mijn leven als fokker al heel wat mee gemaakt maar dit was weer nieuw, dwingende mensen die denken dat ze over mij en mijn man heen kunnen lopen.Dreigen met advocaten dreigende woorden over de telefoon, we moeten het allemaal maar slikken. Maar het laatste wat ik er over wil zeggen, ik ben verantwoordelijk voor mijn honden en de pups die wij op de wereld zetten, onze nachtrust is ons heel wat waard daarom testen wij zo veel, maar ook dat betekend dat ik ten alle tijden van een koop af mag zien. Van het nest Nanoek en Berend zijn 3 pups naar hulporganisaties gegaan, iets waar ik heel trots op ben, en door deze organisaties word je gewaardeerd voor al het werk wat wij doen, Want vergeet niet wat een werk erin zit allemaal, niet alleen combinaties uitzoeken maar ook de grote zorg die we 7 en halve week dragen. Ik ben er verantwoordelijk voor en ik beslis naar wie mij met zorg gefokte honden naar toe gaan.
   
 

1 jan 2015 Wij wensen iedereen een gezond en liefdevol 2015 toe met heel veel honden plezier.

 

   
  Show 21 Dec 2015 Cuijk: Banjer kreeg voor de eerste x in de jeugdklasse een mooie uitmuntend !! Lotus (Dutchlab's New Dawn ) een mooie 3 Uitmuntend in de tussenklas. Keurmeester H Stigt.
 
  Spook is getest op Rasgroep 8 qua gentesten en RD OSD alles vrij, zeer blij zijn we ermee, als ze loops word zal ze gedekt worden door een zeer knape zwarte reu.
  Pups van Nanoek en Berend zijn geboren, kijk bij puppies voor meer info.
   
 
  20 Oktober 2014: Echo gemaakt bij Nanoek en ze is zwanger, we verwachten over ruim 5 weken een gele pups.
  Ook kregen we super nieuws van Dutchlab's Glitter in the Air(Wiebe) HD A norbergwaarde 40 ED 0-0 EIC vrij en HNPK vrij, en via deze weg feliciteren wij Ria Vosman van de Oosterhuis kennel met dit geweldige nieuws !! Wiebe is een zoon van Ozzie en Vlinder.
   
  18 en 19 oktober 2014 Show Dortmund: Penara American Rebel beide dagen 2 uitmuntend en heeft daarbij zijn Duits Veteranen Titel behaald.
Banjer werd zaterdag 4 B en zondag 3 VB.
   
 
 
 
foto's gemaakt Harold Zandvoort
  Oktober 2014: 2 oktober zijn de pups van Aafje geboren 4 reuen en 3 teven kijk bij pups en onze facebook pagina voor meer nieuws.
  4-10-2014: CACIB Show Zwolle Penara American Rebel 1 ZG
  5-10-2014 CACIB Show de Hanzeshow Penara American Rebel 1 Uitmuntend en tevens zijn laatste CAC punt voor het veteranen kampioen !!!
 
 
  September 2014 De zwangerschap van Aafje is bevestigd we verwachten eerste week van Oktober bruine pups.
  14-7-2014 NLV Kampioen's Clubmatch: Penara American Rebel 2 uitmuntend in de veteranenklas, Lotus een zeer goed in de jeugdklasse.
  21-9-2014 LKN Kampioen's Clubmatch tevens 5 jarig bestaan Penara American Rebel 1 uitmuntend veteranen klas, Kyra een zeer goed in de openklas.
  25 en 27 sepetember is Nanoek gedekt door Berend.
   
 
 

Augustus 2014 LCD At Night Show te Stolberg Dexter beste Veteraan in show.
Banjer 2 de plaatst in Puppyklasse, Suus een zeer goed.
Stolberg LCD Specialty Dexter beste veteraan reu, Banjer 2 de plaats in puppyklasse en Suus een zeer goed,


   
 
 

Juli 2014 :Gisteren kregen we het goede nieuws binnen dat ook Dexter HNPK vrij is.

Ook is Aafje loops geworden en zal ze gedekt worden, kijk bij Puppies voor meer info.

En weer een nieuwe HNPK uitslag binnen, Kyra is vrij, we wachten nog op de uitslag van Dexter.
7-7-2014 Hebben we de verjaardag van Lilo gevierd ze is 12 jaar geworden .
Ook zijn onze drie jonge dames gerontgend en kregen we vrij snel de uitslag van de GGW terug, alle drie A heupen en alle 3 de ellebogen vrij !!
We zijn dan ook heel erg blij met dit goede nieuws.

 
 
  Juni 2014
 

Show 29-7-2014 Genk CACIB show: Dutchlab's Scarlett OHara een mooie zeer goed. Penara American Rebel Beste veteraan van het ras en Tevens 3 de BIS !!!

Een heleboel nieuwtje hebben de laatste weken in ons huis afgespeelt: Aller eerst een heleboel nieuwe gezondheids uitslagen zo is Coco Loco X-Rated en Penera American Rebel, Dutchlab's Breaking News en Dutchlab's Lovely Black Tulip op een boel gentesten getest alle vier vrij van SD2, de laatste 2 dames zijn vrij van CNM, RD OSD Optigen en HNPK wachten we nog op de HNPK van Dutchlab's Lovely Black Tulip en Penara American Rebel.

Ook hebben we een heleboel nieuwe show resultaten: Onze jongste telg Banjer (Artemis Stables Doolittle) op de Belgische Retriever Club beste baby van de labradors geworden, en ook werd Dexter(Penara American Rebel) Beste Veteraan van de labradors En werd onze Snowy( Of Angelsfantasy Candellight) 4 zeer goed. Op de Kleine Clubmatch van de NLV werd Dexter 3 Uitmuntend in de veteranen klasse, en Banjer werd beste Baby in show, en Lotus kreeg een hele mooie Zeer Goed. Op de Jachthondendag te Arnhem te Papendal werd Dexter beste Veteraan van de labradors.

   
  April 2014
  Afgelopen weekend zijn de Jachtproeven van de 4 Noordelijke provincies geweest. in Sint Nicolaasga, daar heeft Bobbie (Dutchlab''s Still Waters Run Deep), 3 de geworden in de A proef geworden, van harte gefeliciteerd Robin Van Urk, super trots op jullie !!
   
  Maart 2014
  En weer een positieve uitslag van Coco Loco X-Rated: Narcolepsie normal. Zo fijn dat hij ook hier weer vrij van is.
   
  Maart 2014
  Pamela is zwanger van Ozzie en halverwege april verwachten we de pups kijk bij puppies voor meer informatie.
Uitslag van haeringen HNKP Coco Loco X-Rated: Normaal.
   
  Maart 2014
  Martini dog show: Dutchlab's New Dawn (Lotus) eerste keer in de jeugdklasse en ze kreeg een mooie uitmuntend, keurmeester Mevrouw Prior Dutchlab's Breaking News (Nanoek) haar ogen zijn weer voor een jaar vrij bevonden.
   
  Maart 2014
  De echo van Kyra heeft uitgewezen dat ze zwanger is, we verwachten begin april 2014 bruine en zwarte pups, voor meer informatie kijk bij pups.
   
  Maart 2014
  Wij hebben afscheid moeten nemen van onze geimporteerde reu Bluff, het was een wijze les, maar hij heeft geen pijn meer. Bluff had in 4 poten OCD en een fikste ontsteking die we niet onder controle kregen, waardoor hij haast niet meer kon lopen.
   
  Februari 2014
  Max, de bruine reu waar we een nieuw baasje voor zochten heeft zijn gouden mandje wel gevonden. Hij heeft voor altijd een nieuw baasje en we wensen hem en zijn nieuwe baasje dan ook heel veel geluk samen.

Tevens zijn van al onze reuen de ogen gespiegeld en weer vrij bevonden. Ook de ogen van Pamela zijn gespiegeld en ook zij is weer vrij.
   
  Januari 2014
  We hebben Kyra laten testen op de ogen en ze is tot onze vreugde vrij. Dit is helemaal fijn, aangezien ze net loops is en we haar willen laten dekken door Siep (Masterpiece van het Oosterhuis). Voor meer informatie over dit toekomstige nest, zie onze puppies pagina.
   
  januari 2014
  Een klein stukje om het jaar 2013 af te sluiten. In 2013 hebben wij afscheid moeten nemen van dierbare honden, Oops, Peanut,Flash en Dappertje en Saartje. Allemaal belangrijke honden die allemaal bijzonder waren, net zoals natuurlijk elke hond die bij ons in huis leeft. Ook hadden we natuurlijk vreugde. Aafje schonk ons 12 pups !! Dat hadden we nog nooit eerder meegemaakt en wat een werk, maar ook zeker veel van genoten. Ook ben ik afgelopen jaar naar Amerika geweest om een nieuwe reu op te halen, helaas bleek die niet gezond genoeg. En natuurlijk kwamen zoals je kunt zien bij jonge honden, 3 nieuwe dames erbij, bracht weer wat leven in de brouwerij. Heerlijk we genieten volop van ze. Eind oktober kreeg Spook 7 mooie gele pups, na het pech nest van Vlinder hebben we daar ook heel erg van genoten, ondanks dat ik een tijdje uit de roulatie was, hebben we intensief genoten ervan.

En nu zijn we al weer een aantal dagen in het nieuwe jaar 2014 begonnen. Nieuwe plannen maken we voor wanneer Kyra en Pamela loops worden. Dus hou onze nest plannen in de gaten Ook willen we dit jaar natuurlijk onze jonge meiden op de show laten zien.

Via deze weg iedereen een heel goed en gezond 2014 toe, en wij kijken in ieder geval heel erg uit naar 2014 !!

Eddy en Saskia en de labjes.
   
  januari 2014
  Wegens omstandigheden zoeken we een goed tehuis voor een bruine labrador reu van 5 en half jaar oud. Ouders zijn Dolbia Newyork Avenue en Wild'N Beauties Paco Rabanna. Elk jaar netjes geeent. In prima conditie. Heeft wel een een ervaren baas nodig. Voor meer info kunt u bellen met 0591 351052.
   
  Oktober 2013
  25 oktober zijn Spook en Gadget de trotse ouders geworden van 7 mooie gele pups. Voor meer informatie kijk op de puppiespagina.
   
  Oktober 2013
  Onze nieuwe website is online !
   
  September 2013
  We hebben Dutchlab's One More Chance (Spook) laten dekken door Rocheby Frosted Jack. We hopen een geel nest te mogen verwelkomen aan het eind van oktober 2013.
Tevens is Lilo's Tribute to me (Pamela) gedekt door Alpha en Omega Capronca waaruit we bruine en zwarte pups verwachten. Dit nest zal begin november geboren worden.
   
 
  adres